Eat my way: risotto met zoete aardappel en broccoli

Posted in Eat my way by

Risotto-dinner

Mijn 2e favoriete bezigheid naast hardlopen? Eten natuurlijk! Het is algemeen bekend dat hardlopers vaak grote eters zijn. Schuldig hoeven we er ons niet over te voelen, want ja: we eten het er toch wel weer af. Hoewel ik hier wel deels mee eens ben vind ik toch dat het belangrijker is om als hardloper gezond te blijven eten. Veel groentes en weinig vlees, dat is mijn motto. Vegetarisch ben ik niet, maar ik probeer wel zo veel mogelijk natuurlijke producten te eten. Om je inspiratie te geven wat je dan tijdens het avondeten kunt eten deel ik een heerlijk recept met je: risotto met zoete aardappel en broccoli!

dinner-risotto2

Wat heb je nodig?

Voor één persoon:

  • 1 zoete aardappel
  • 100 gram broccoli (voor het gemak kan je broccoli uit de diepvries gebruiken)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 middelgrote rode ui
  • 75 gram risotto
  • 300 milliliter water
  • groente-bouillonblokje
  • peper
  • zout
  • komijnzaad

Hoe maak je het?

  1. Doe 300 milliliter water in de waterkoker
  2. Snijd de ui en knoflook en verwarm dit in een wok- of hapjespan
  3. Doe de risotto bij de pan en roer het door elkaar
  4. Snijd ondertussen de zoete aardappel en eventueel de broccoli
  5. Voeg ongeveer 1/3 van het kokend water in de pan en verkruimel hierover het bouillonblokje
  6. Voeg de zoete aardappel en broccoli toe en bak deze mee
  7. Voeg de rest van het kokend water toe en laat de risotto het water opnemen
  8. Breng op smaak met peper, zout en komijnzaad
  9. Eet smakelijk!

Als je liever wel een stukje vlees of vis toe wilt voegen, kies dan voor een stukje witvis zoals kabeljauw. Dit past perfect bij het recept.

10 februari 2017
/
Previous Post Next Post

Leave a Reply

CommentLuv badge