Een halve marathon gelopen, en nu?

Posted in Persoonlijk by

en nu?

Yes, ik heb mijn doel bereikt! Ongeveer een maand geleden heb ik mijn eerste halve marathon gelopen. Iets waarvan ik een half jaar geleden nooit had durven dromen heb ik toch maar even geflikt. Tof Patrice, maar wat is je volgende doel? Deze vraag spookt constant rond ik mijn hoofd. Uiteraard wil ik lekker doorgaan met trainen, maar door drukte met mijn studie wil ik geen volgende halve marathon plannen. Dus, wat nu?

PR 10K verbeteren

Die pr op de 10 kilometer verbeteren? Ja, dat sowieso. Tijdens hét hardloopevenement in het dorpje waar ik ben opgegroeid wil ik mijn pr op de 10 kilometer verbeteren. Onder de 50 minuten. Dat is mijn doel. Ik train nog steeds drie keer in de week, op een prima tempo. Ik gok dat dit te doen moet zijn (tenzij ik een hele slechte dag heb). En daarna? Daarna heb ik nog weinig op de planning staan. Wel ga ik 1 oktober de halve marathon van Breda lopen samen met mijn vader. Heel tof natuurlijk, maar nog best een eindje weg. Ook komt de zomer er aan. Tijdens de halve marathon in Den Haag heb ik gemerkt dat ik dat hardlopen in warm weer nu niet uitermate fantastisch vindt.

Sportrusten

Ik heb iets nieuws ontdekt. Of nou ja, iets nieuws. Eigenlijk bestaat het al een tijdje, maar kom ik het de laatste tijd steeds vaker tegen en ben ik er nieuwsgierig naar geworden. Het fenomeen sportrusten. Volgens de website sportrusten.nl wordt dit beschreven als

Sportrusten is een programma van 100 dagen. Je combineert slim hardlopen of wielrennen met rustig ademen. Dus: minder kilometers trainen, maar wel gericht met een hartslagmeter.

Nu spreekt in het speciaal ontworpen e-book het schema voor de HELE marathon mij het meest aan. Ik hou wel van een uitdaging, ook al wil ik nog geen hele marathon lopen. Na mijn 10 kilometer wedstrijd op 2e paasdag ga ik aan de slag met dit schema. Ik ben erg benieuwd.

en-nu

Updates

Om jullie op de hoogte te houden hoe dit mij bevalt zal ik jullie twee-wekelijks een update geven. Ook ben ik erg benieuwd of je écht na zo’n schema een hele marathon kan uitlopen. Wel ben ik erg benieuwd of er hardlopers zijn die ervaring hebben met deze manier van sporten? Laat je een reactie achter in de comments?

8 april 2017
/
Previous Post Next Post

Leave a Reply

CommentLuv badge

You may also like