Hoe maak je een foto tijdens het hardlopen?

Posted in Hardlooptips by

hardloopfoto

Een perfecte hardloopfoto maken voor op Facebook of Instagram? Het lijkt soms onmogelijk, maar hey: nothing is impossible! In deze blog vertel ik jullie hoe ik mijn hardloopfoto’s maak en wat hiervoor nodig is. Nieuwsgierig?

Tip 1: Gebruik je zelfontspanner

Loop je vaak alleen? Geen probleem. Ook dan is het mogelijk om de perfecte hardloopfoto te maken. Sterker nog, ik maak bijna al mijn hardloopfoto’s terwijl ik in mijn eentje train. Hoe? Gewoon, met mijn zelfontspanner. Ik zet mijn telefoon dan op een bankje, paaltje of een andere vlakke ondergrond en laat mijn telefoon aftellen van 10 tot 1. Je telefoon maakt daarna een burst (heel veel foto’s direct achter elkaar). Dit doe ik met een iPhone 6SE. Het handige van deze telefoon is dat deze een vlakke zijkant heeft. Heb je een telefoon zonder vlakke zijkant? Gebruik dan bijvoorbeeld je hardloophorloge of telefoonhouder om je telefoon tegenaan te zetten.

Heb je je telefoon inmiddels zo staan zoals jij dat wilt? Loop dan de laatste paar seconden in slomotion langs het beeld. Als je hard gaat rennen lukt het namelijk niet om een mooie foto te maken. Dus ren op een ‘natuurlijke’ manier zo sloom mogelijk. Nadat je telefoon tien foto’s heeft geschoten, zit er altijd wel een leuke foto bij. Is hij toch wat scheef gemaakt? Met de bewerkingsprogramma van iPhone draai je hem gemakkelijk even bij. En tadaa, je hardloopfoto is Instaworthy!

zelfontspanner hardloopfoto

 

Tip 2: Vraag anderen om een foto te maken

Loop je niet alleen, maar met anderen? Geef dan je telefoon aan je hardloopmaatje en vraag hem of haar om een leuke foto te schieten. Geef de volgende instructies:

  • Houd de telefoon horizontaal
  • Schiet een paar foto’s snel achter elkaar, of houd de foto-button ingedrukt
  • Ga ongeveer op 5 meter afstand staan

Het is van belang dat jij zelf ook weer in slomotion gaat lopen en een neutrale blik op je gezicht houdt. Het liefst een beetje lachend, maar niet teveel. Voel je je bezwaard om een ander foto’s laten maken? Dat hoeft echt niet, meestal vinden ze dit super leuk én gaan ze je zelfs volgen op Instagram (win-win situatie dus ;-))

hardloopfoto

Tip 3: Zoek een geschikte achtergrond

Met een perfecte achtergrond is het geen probleem om mooie plaatjes te schieten. Zoek naar kleuren, veel groen, mooie kerken of schiet je hardloopfoto bij een meer of zee. Het is dan helemaal niet meer zo erg als je alleen je achterkant fotografeert, of terwijl je je haar vastzet. Experimenteer met verschillende poses. Kijk opzij, doe alsof je in de startblokken staat, spring, wandel een stukje (terwijl je langs de camera kijkt), doe je slomotion ren van voren, van opzij of van achteren.

hardloopfoto

 

Tip 4: Maak foto’s van je schoenen

Lukt het niet met de zelfontspanner? Dan kan je altijd nog foto’s van je hardloopschoenen maken. Zelf vind ik het leuk om hier ook mee te spelen en bijvoorbeeld een muur met graffiti op te zoeken. Ook een plaatje van je schoenen op mooi groen gras doet het altijd erg goed.

hardloopschoenen

 

Tip 5: Selfie!!

De gemakkelijkste hardloopfoto’s zijn toch wel de lachende selfies. Doe dit wel als je nog niet helemaal rood en bezweet bent, maar direct al na ongeveer 500 meter (met wel een goede achtergrond). En.. SMILE! Je wilt iedereen toch laten zien hoe je geniet van het hardlopen?

Is het maken van een leuke hardloopfoto gelukt met deze tips? Ik ben benieuwd naar het resultaat! Tag mij in jouw perfecte hardloopfoto @runmywaynl 

Previous Post

Leave a Reply

CommentLuv badge

You may also like