Mijn favoriete hardloopblogs

Posted in Persoonlijk by

hardloopblogs

Wat ik stiekem net zo leuk vindt als blogposts schrijven voor mijn eigen blog? Andere hardloopblogs bezoeken voor inspiratie en tips om een betere en snellere hardloper te worden. Na het starten van mijn Instagram-account was ik bijzonder verbaasd hoeveel hardlopers er eigenlijk zijn, niet alleen over de hele wereld, maar ook in Nederland zelf. Mannen en vrouwen van alle leeftijden hebben deze toffe sport gevonden. Ook als ik zelf een heerlijk rondje in het park of door de stad loop kom ik regelmatig lotgenoten tegen. In mijn ogen zijn er zoveel ontzettende goede en inspirerende hardloopblogs, toch heb ik een paar voor jullie op een rijtje gezet die ik het meest bekijk. Benieuwd wie erin staan?

1. Running Girls

running-girls-groningen

Bron: RunningGirls.nl

Zoals er niets boven Groningen gaat, gaat er ook niets boven Running Girls Groningen! Nadat ik een aantal keer heb meegedaan aan een training van deze sportieve meiden (Kelly en eerst ook Marit) ben ik ze direct gaan volgen nadat hun blog ongeveer een jaar geleden online was. Op deze blog kan je naast tips en leuke receptjes ook wekelijks een interview met een fanatieke hardloopSTER vinden. De Running Girls community is eigenlijk enorm groot, zoals je hierboven kunt zien (o en hé, me on the left!) en dat is niet zo gek. Met de enthousiasme van deze juffen is het elke dinsdagavond in Groningen weer een feestje.

2. Annemerel

annemerel.com

Bron: Annemerel.com

Soms voel ik me net een stalker. Ik check namelijk Annemerel’s blog dagelijks (soms zelfs twee keer op een dag). Haar vlogs zijn gewoon zo geniaal. Daarnaast houd ik van haar lijstjes. Lijstjes met leuke artikelen op andere (running)websites, of lijstjes met de dingen waarvoor zij dankbaar is. Ik word altijd ontzettend vrolijk als ik haar blogs lees en ik kan me op de één of andere manier ook best wel in haar vinden. Ze werkt hard en doet wat ze leuk vindt, voor mij een inspiratie! Mijn doel? Zo snel worden als Annemerel!

3. Japkejanneke

japkejanneke.nl

Bron: JapkeJanneke.nl

Jep, again een Groningse hardloopster (sorry, not so sorry). Waarom ik Japke zo leuk vindt? Ze is niet alleen super snel, maar ze schrijft ook veel inspirerende blogs. Naast persoonlijke posts weet ze je in elke blogspost meer te motiveren om die hardloopschoenen aan te trekken. Ze is niet alleen super fanatiek, maar heeft ook gewoon verstand van hardlopen. Voor mij een extra reden om haar blogs te lezen. Ze geeft goede tips en blijft dichtbij haarzelf, terwijl ze traint voor een marathon. Super knap!

4. Healthyrunning.nl

healthyrunning

Bron: Healthyrunning.nl

Tamara volg ik al een hele poos. Ze was zelfs één van de eerste hardloopgirls op Instagram die ik begon te volgen. Haar enthousiasme trok me voornamelijk aan. Ook voor goede hardlooptips ben ik vaak op haar blog te vinden. Woon je in Almere? Lucky you! Dan kan je namelijk hardlooptraining van Tamara krijgen. Hoewel ik haar nooit in het echt heb ontmoet, denk ik dat dit super nuttig is en dat je er veel voldoening uit zult halen door haar enthousiasme.

5. Eat Run Love

eatrunlove.nl

Bron: EatRunLove.nl

De blog van Jessica is vooral zo leuk door de gevarieerde berichten. Naast heerlijke receptjes, tips voor hardlopen, yoga, crossfit, wielrennen, krachttraining én zwemmen geeft Jessica ook regelmatig in haar eigen eet- en sportdagboekjes, maar ook in dat van anderen. Genoeg inspiratie op één website dus! Jessica zit nooit stil en deelt dat ook op haar blog. Dit maakt het extra leuk om haar blogposts te lezen.

Wat is jouw favoriete hardloopblog?

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Run My Way - Run My Way to ... CPC Den Haag #2 - Run My Way

    […] ’s avonds moest hardlopen. Gelukkig bestaan er de Running Girls in Groningen (ook één van mijn favoriete hardloopblogs) en ging ik dinsdagavond samen met een vriendin intervallen in het Noorderplantsoen. De andere twee […]

    13 februari 2017 at 4:08 pm
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge

    You may also like