My Running Week in Pictures #1

My running week in pictures #1

Hoe mijn running week in pictures eruit zag? In deze blogpost laat ik je het zien! Deze week heb ik drie keer hardgelopen, waarvan twee lekkere loopjes en één minder goed loopje. Kijk je mee?

Run Day 1

Dag 1 – Interval training

Op dinsdag had ik een lekkere interval training gepland. Ik gebruik hiervoor altijd de App SIT. Deze Simpele Interval Timer geeft met piepjes aan wanneer ik hard moet rennen en wanneer ik moet dribbelen. Ik had hem ingesteld op 2:15 minuut snel en 1:30 langzaam. Ik begon mijn training vrij langzaam (5:46 per km) waarna ik het tempo steeds een beetje meer op heb geschroefd. Uiteindelijk heb ik de laatste kilometer in 5:04 per km gelopen. Wat een voldaan gevoel! Deze interval training ging dan ook echt heerlijk!

Run day 2

Dag 2 – Snelle duurloop

In principe had ik van tevoren niet echt een afstand in gedachten. Ik dacht rond de 6/7 kilometer. Maar wat ging dit loopje lekker zeg. Ik bleef rond de 5:29 per kilometer lopen en heb m’n tijd bij 4 en 7 kilometer wat opgeschroefd. Een heerlijk constant loopje op een lekker tempo. Als ik dit zo blijf volhouden kan ik de 10 km ook wel in minder dan 55 minuten lopen! Mijn record staat tot op heden nog op 56 minuten..

Run day 3

Dag 3 – Lange duurloop

Ik vind het altijd heerlijk om op zondag een lange afstand te lopen. Meestal ga ik voor de 10 kilometer, maar met de halve marathon over 8 weken moet ik toch wel mijn afstand omhoog gooien. Dus dat heb ik gedaan! Dit loopje ging ontzettend moeizaam, omdat er veel sneeuw lag en het her en der ontzettend glad was, but I did it! Mijn mindset stond er die dag ook niet echt helemaal naar. Waar dit door kwam, geen idee. Ik had gewoon geen zin. Tussendoor heb ik nog even een stop gemaakt om wat te drinken en te plassen bij mijn ouders thuis, dit was ongeveer bij het 7 kilometer punt. Daarna kon ik wel weer even, maar helaas niet echt op het tempo dat ik wilde.

Running in the nature

Tijdens mijn laatste duurloop van deze week heb ik nog dit prachtige plaatje geschoten. Hoewel hardlopen met dit winters weer niet mijn favoriete bezigheid is het toch wel ontzettend mooi! Ik ben wel benieuwd hoe jij het vindt om hard te lopen als er sneeuw ligt. Laat je dit weten in een reactie?

Previous Post Next Post

Leave a Reply

CommentLuv badge

You may also like