My Running Week in Pictures #2

running-week2

Ik heb veel hardgelopen deze week! En het ging lekker, pfoe! Met trots laat ik jullie mijn hardloopweek in foto’s zien. Door de sneeuw heb ik prachtige foto’s kunnen maken die ik jullie niet onopgemerkt wil laten. Neem je een kijkje in mijn week?

running-day-1

Dag 1 – Interval Training

Deze week was ik de hele week vrij van colleges. Wel moest ik leren voor een hertentamen, maar daardoor kon ik vaak naar buiten om te hardlopen. Ik begon de week direct goed! Ik wilde een kortere intervaltraining doen en wisselde 2:30 minuten snelheid maken af met 1:00 dribbelen. Toen ik door had dat ik na de eerste 2 kilometer een pace had van 5:10 dacht ik: ‘I want more!’ De laatste 3 kilometer ben ik daarom voluit gegaan. Uiteindelijk heb ik mijn snelste pace (ooit!) van 4:56 gehaald PLUS mijn pr op de 5 kilometer verbeterd op mijn heerlijke hardloopschoenen! Wat een heerlijk gevoel. Ik kon de week niet beter beginnen!

Dag 2 – Duurloopje

Dinsdag had ik weer zin om hard te lopen. Het was een heerlijke dag met een prachtige lucht, dus waarom niet? Mijn pace van gisteren zat er nog goed in. Ik wilde alleen niet té hard lopen, daarom besloot ik om een aantal kilometers te maken op een prima snelheid. En dat deed ik. Ik begon vrij langzaam (pace van 5:34) en heb mijn snelheid per kilometer omhoog gegooid. Ik ben dwars door de binnenstad van Groningen gecrosst, omdat het op veel plekken nog erg glad was. De binnenstad hadden ze gelukkig wel grotendeels sneeuwvrij gemaakt. Toen ik langs de Martinitoren rende heb ik nog snel een prachtig plaatje geschoten met de zonsondergang. Van zulke foto’s word ik altijd zo gelukkig!

martinitoren

running-day-3

Dag 3 – Herstelloopje

Op donderdag had ik een belangrijk hertentamen. Voordat ik een tentamen maak vind ik het altijd heerlijk om even mijn hoofd leeg te maken. Ik trok daarom mijn hardloopschoenen aan voor een rondje door de stad. Het was nog gladder dan dinsdag, daarom kon ik mijn pace niet heel hoog houden. Ik besloot er een lekker herstelrondje van te maken. Het was nog best lastig om niet uit te glijden, maar gelukkig kon ik mijn evenwicht goed bewaren. Ik startte dit rondje te snel, waardoor mijn pace elke kilometer wat langzamer was. Ik liep langs het Noorderplantsoen en kon het weer niet laten om een foto te maken. Het park is nog mooier met sneeuw als je het mij vraagt! (Hoewel de zon wel mijn voorkeur heeft…)

noorderplantsoen

running-day4

Dag 4 – Lange Duurloop

Jawel jongens, ik heb deze week 4 keer hardgelopen. Wat een heerlijk gevoel, dat moet ik vaker doen! Ik had samen met een oud-collega afgesproken om te gaan hardloper. Hij heeft jarenlang aan atletiek gedaan en wil samen met mij de Urban Trail in Groningen gaan lopen op 2 april. Super leuk! Dus we besloten om samen te gaan trainen. Ik wilde eindelijk langer dan 13 kilomter lopen op een redelijk tempo en hij hield dit prima vol (ongetraind). We hebben heel constant gelopen en zelfs nog een behoorlijk stuk gepraat onderweg. Ik merk dat ik heel veel fijner vond om samen met iemand te trainen dan alleen. Als ik alleen train heb ik veel sneller de neiging om even te stoppen om rust te nemen, dat heb ik nu amper gedaan. M’n collega had 1,5 jaar niet hardgelopen en heeft nu behoorlijk last van zijn spieren (oeps..). Op wat stijfheid na heb ik nergens last van. Volgende keer nog sneller dus…? O ja, toen ik bijna thuis was zakte de zon onder. Ik kon het niet laten om dit even vast te leggen…

groningen-sunset

Heb jij goed getraind deze week?

22 januari 2017
/
Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Anouschka

  Hoi!

  Ik heb een vraagje. In je blog beschrijf je dat wanneer je alleen loopt, sneller de neiging hebt om te stoppen en rust te nemen? Doe je dat ook weleens? Of heb je de afstanden die bij je foto’s staan altijd in 1 keer gelopen zonder te stoppen?

  22 januari 2017 at 3:59 pm
  • Reply Patrice

   Hi Anouschka!

   Stoppen is voor mij vaak het moment om even een foto te nemen. Dan zet ik mijn Nike Run App wel even op pauze. Af en toe wandel ik ook, maar dat is nooit langer dan een minuut. Dan laat ik mijn App dus gewoon doorlopen. Tijdens de duurloop van 13,5 km ben ik ook even naar de wc geweest haha, toen heb ik mijn App ook even op pauze gezet (dit was dan ongeveer 3/4 minuten).

   x Patrice

   22 januari 2017 at 4:07 pm

  Leave a Reply

  CommentLuv badge

  You may also like