My running week in pictures #5

my-running-week-in-pictures

Deze week heb ik weer heerlijk hard gelopen. Ook al heb ik nu geen concreet doel, ik blijf rennen. Het is ook alweer even geleden dat ik jullie heb laten zien hoe mijn hardloopweek eruit zag. Daarom vond ik het weer hoog tijd voor een ‘mijn running week in pictures’. Ik laat jullie zien hoe ik geniet van het hardlopen in- en rondom Groningen. Neem je een kijkje?

Dag 1 – Korte training

My running week in pictures

Meestal trek ik op maandag of dinsdag mijn hardloopschoenen aan, maar door twee drukke dagen stond mijn hoofd er niet echt na. Hardlopen deed ik daarom pas op woensdag. Zo’n loopje na het werk en tussen de buien door. Heel soepel ging het niet. Gelukkig liep ik wel door het Noorderplantsoen en kon ik nog even deze twee plaatjes hieronder schieten. Dat wisselvallige weer is overigens niet voor mij weggelegd. Doe mij maar gewoon een portie zon!

Noorderplantsoen

Dag 2 – Rustig loopje

Vrijdag (na Koningsdag) trok ik weer mijn hardloopschoenen aan. Dit keer moest ik van mezelf toch iets sneller lopen. Ik startte met een pace van 5:45 en bouwde dit elke kilometer op. Negatieve splits, love it. Ik wilde eigenlijk 8 kilometer, maar was toch iets eerder thuis dan ik had gepland. Met dit loopje stond ik voor april toch alweer op 88 kilometer, dat ging lekker.

Dag 3 – Lange duurloop

Op zondagochtend had ik afgesproken met een oud klasgenoot. Drie week geleden had ik ook al met hem gelopen, om mezelf klaar te maken voor mijn 10 kilometer wedstrijd. Dit keer had hij last van zijn knie en heb ik geen doelen, dus we gingen heel relaxed van start. De eerst 8 kilometer hadden we de wind in de rug, waardoor we elke kilometer konden versnellen (en tussendoor prima konden kletsen). Daarna draaiden we en kregen we de wind in ons gezicht. Zo hé, dat was afzien. We liepen in een open veld, dus we moesten de strijd wel aangaan met de wind. Ik heb nog nooit zo’n tegenwind gehad tijdens het hardlopen. Desondanks bleven we doorrennen en toen we eenmaal weer in de stad waren werd het iets minder.

Bij een kilometer of 12 kreeg ik een beetje last van mijn heup. Een hevige steek, die ik tijdens mijn halve marathon ook had. Niet heel prettig, maar ik besloot om het te negeren. Ophouden zou zonde zijn. Het was eigenlijk niet mijn plan, maar uiteindelijk heb ik toch (met niet heel veel moeite) 15 kilometer gelopen. Ongelofelijk wat mijn lichaam aan kan en hoe goed mijn conditie eigenlijk is. Vanaf morgen is het mei en staat er mijn tweede ‘soort van’ halve marathon op de planning. Daarover later meer…

30 april 2017
/
Previous Post Next Post

Leave a Reply

CommentLuv badge

You may also like