Over mij

Patrice: Run My Way

Hoi, ik ben Patrice! Een ‘runner girl’ met een hardloopblog. In april 2015 ben ik écht begonnen met hardlopen. Daarvoor heb ik wel eens wat laffe pogingen gedaan, weet je wel.. van die pogingen waarna je na 3 minuten rennen al buiten adem bent en huilend terug wandelt naar de bank. Want op de bank hoef je niet te sporten. Al goed, in 2014 ben ik een half jaar naar Italië gegaan om hier te studeren en je raad het misschien al: ik schoof de pasta’s en pizza’s naar binnen alsof het niets was en voor een paar ijsjes met Aperol Spritz draaide ik mijn hand echt niet om. Al snel was ik 9 kilo in 4 maanden (!!) aangekomen. Doordat ik altijd in de horeca hebt gewerkt kon ik eten wat ik wilde, want dat liep/rende ik er toch wel weer af tijdens mijn werk. Nou, in Italië ging dat niet echt op. Logisch ook, want ik sportte niet (op één hardlooppoging na).

Goed, toen ik terug kwam verhuisde in naar het prachtige Amsterdam om daar te beginnen aan mijn afstudeerstage. Tegelijkertijd begon ik aan mijn ‘fit-journey’ om die 9 kilo kwijt te raken. Ik deed drie keer in de week aan krachttraining en één keer in de week liep ik hard, omdat dat een goede cardio was. Mijn vader loopt al jaren hard, hij heeft 10 marathons uitgelopen (wauw), dus ik dacht: wat hij kan kan ik ook! En zo begon ik aan het hardlopen, eerst een klein rondje die alsmaar groter werd. Totdat mijn vader bij me kwam en vroeg of ik samen met hem de 4Mijl van Groningen wilde lopen. Ik hou wel van een uitdaging, dus deze nam ik aan en samen met hem stond ik in oktober 2015 aan de startlijn van de 4Mijl. Of ik veel getraind had? Niet echt. 7 Km was het verste wat ik daarvoor had gelopen, met ontiegelijk veel tussenpauzes. Maar goed, ik kon dit en ik ging de finish halen. En dat heb ik gedaan! Met een tijd van onder de 37 minuten heb ik de finish gehaald.

Vanaf dat moment begon ik het hardlopen leuker te vinden. Naast mijn krachttrainingen liep ik nog steeds hard, totdat ik in mei 2016 over de highline in New York City hardliep. Toen dacht ik: dat je dit kan bereiken met hardlopen, I want more! Vanaf dat moment ben ik me volop gaan focussen op hardlopen en heb ik de gym gedag gezegd. Nu heb ik me ingeschreven voor een halve marathon en trek ik minstens drie keer in de week mijn hardloopschoentjes aan.

Op deze blog zal ik mijn hardloopavonturen bijhouden en jullie voorzien van leuke tips en weetjes. Ook zal ik een andere hardlopers (van over de hele wereld) aan het woord laten om jullie ervan te overtuigen dat iedereen het in zich heeft om hardloper te worden!

5 januari 2017